Waterwijs en klimaat-actief

weerribbendinsdag 09 maart 2021 17:12

Het werk van de waterschappen is van groot belang. Helaas is dit werk niet altijd even zichtbaar voor het grote publiek. Betty Poutsma-Jansen is namens de partij fractievoorzitter in het algemeen bestuur van Waterschap Drents-Overijsselse Delta. Betty zet in deze nieuwsbrief graag de schijnwerper op enkele thema’s die zij belangrijk vindt en waar meer informatie over is te vinden op wdodelta.nl.

Klik ‘Over ons’, en lees wat we doen in het kader van ‘Klimaat Actief!’. Samen met het waterschap kunnen organisaties en particulieren daarin maatregelen nemen om wateroverlast of hitte tegen te gaan. Dichtbij huis, in je tuin en op je dak. Daarvoor is subsidie beschikbaar via het waterschap als je dat samen met een groep doet. Bij ‘Leren over water’ kun je ontdekken hoe we, onder andere, gastlessen kunnen geven op scholen. Daar doen we als ChristenUnie-fractie ook aan mee en ik kan je verzekeren dat het echt leerzaam is!

Het werk van het waterschap doet ertoe. En dat wordt alleen maar meer door wat er op ons af komt in de klimaatverandering. We maken droge en natte perioden, die niet alleen steeds heftiger worden, maar ons ook gaan raken als inwoners van het gebied van de Drents-Overijsselse Delta. Een prangende vraag is of ons watersysteem voldoende is toegerust op die veranderingen. En kan het allemaal nog wel wat wij (boeren, burgers en bedrijven) willen in onze provincie en gemeenten? Overal is water voor nodig en er zijn veel ambities. Hoe realiseer je dit op een manier die ‘waterwijs’ is? Leren wij van wat ons gebied zelf vertelt, bijvoorbeeld? Daar vragen we als ChristenUnie-waterschapsfractie steeds maar weer aandacht voor.

Graag horen wij ook of en hoe jullie daar gedachten over hebben. Op onze website www.drentsoverijsselsedelta.christenunie.nl vind je onze gegevens. Daar kun je regelmatig onze politieke bijdrages lezen. Wees welkom!

« Terug

Reacties op 'Waterwijs en klimaat-actief'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.