Technische weer

20210708 - techn weer WDOD.jpgzaterdag 10 juli 2021 11:13

Ken je die uitdrukking?
In waterschapsland betekent dat zoveel als ‘mooi weer om buiten te werken’.
Half juni kwamen wij als algemeen bestuurders achter onze corona-vergaderschermen vandaan om ‘ons in t veld te laten informeren’ over een paar onderhanden zijnde projecten.
Wel met inachtneming van de coronamaatregelen.

Zo hebben we het drijvende zonnepark in Zwolle bezocht als voorbeeld voor zo’n park bij Beilen waarin wij samen met lokale partijen voornemens zijn deel te nemen. Daarmee vullen wij als WDOD een deel in van onze opgave om energieneutraal te worden. Indrukwekkend zo’n vlakte panelen op het water!

Verder kregen we, uitgedost met helm, fel hes en laarzen met stalen neuzen, uitleg bij het project Vledders en Leijerhooijlanden: https://www.wdodelta.nl/vledders

“We gaan het gebied Vledders en Leijerhooilanden (gemeente Staphorst) samen met Landschap Overijssel natuurlijker maken, met oog voor de toekomst. We doen dit door een zogeheten robuust watersysteem aan te leggen. Dit betekent dat het gebied in de toekomst de extremen in het weer beter kan opvangen. Denk hierbij aan periodes van droogte en tijden met hevige neerslag. Ook gaan we het gebied opnieuw inrichten, zodat planten en dieren er optimaal kunnen floreren. Het resultaat zal een afwisselend gebied zijn waar we de gevolgen van de klimaatverandering goed kunnen opvangen en aan natuurontwikkeling doen”.

« Terug

Reacties op 'Technische weer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.